Автоматичні конвеєрні лінії для обвалки

   Призначення

Обвалочно-жиловальний конвеєр призначений для транспортування м'ясної сировини в напівтушах та четвертинах до робочих місць персоналу з послідуючим відділенням м'яса від кістки і сортувального оброблення (дожилування). Перевага його використання, не тільки на великих, але і на середніх підприємствах, є максимальна оптимізація виробництва, збільшення продуктивності персоналу, суворий обік вхідної сировини на кісці і сортового після обробки.

   Компонування

На каркасі конвеєра з бокових сторін закріплюються столи зі з'ємними стільницями, котрі є робочим містом персоналу. З'ємні стільниці виготовлені з полиаміду. Транспортерна стрічка рухається по підтримуючим напрямним. Привід стрічки виконується за допомогою мотор-редуктора та привідного барабану.

Швидкість головної транспортерної стрічки регулюється, залежно від продуктивності персоналу. Над головною транспортерною стрічкою встановлюється стрічка для транспортування кісток, шкури та жил. Ці відходи обробки потрапляють в спеціальний бункер,під яким знаходиться пластикова збірна ємність утилізації відходів. Для зручності санітарної обробки в підтримуючій конструкції передбачено пристрій для очищення стрічки. Кількість робочих місць  габарити конвеєра встановлюються у відповідності до побажань Замовника.

   Принцип роботи

М'ясо на кісці в підвішеному положенні потрапляє до приймального конвеєрного столу для грубого очищення на великі шматки. Напівтуші КРС доцільно обробляти на дві частини в підвішеному положенні. Далі за допомогою стрічкової пилки на приймальному столі йде розпилювання на лопаткову, середню і стегнову частину. За допомогою конвеєра великі частини напівтуш транспортуються до робочих місць обвальників для відділення м'яса від кісток. При цьому великі куски м'яса можуть відправлятися як на подальшу обробку, так і складатися в ящики (тип Е2) уже безпосередньо для подальшого використання в виробництві або на продаж, як свіже м'ясо. Кістки, шкура та інші відходи обвалки відводяться за допомогою додаткового конвеєра, який знаходиться вище основної лінії, і також може підлягати обліку або контролю по якості обробки. Великі куски м'яса, відділені від кістки, на конвеєрній стрічці потрапляють до наступних робочих місць для сортувальної обробки та дожиловки. За звичай яловичина сортується персоналом в чотири ящика Е2, а свинина в шість, які знаходяться в суворо в певних місцях біля робочого обробного столу. По мірі їх наповнення, ящики потрапляють до місця обліку та реєстрації, а на їх місце потрапляють пусті. На пульті обліку проводиться розподіл між м'ясом для переробки і великими шматками для делікатесної групи, котрі можуть безпосередньо потрапити на ділянку посолу та масування. М'ясо для переробки потрапляє згодом в машинний зал для подрібнення на вовчках і кутерах. М'ясо для складського зберігання або продажу реєструється і розподіляється по своїм складським місцям.

   Система автоматизованого обліку обробки та розподілення сировини

Система призначена для централізованого оперативного збору інформації і приведення її в зручний для аналізу вигляд. Для забезпечення роботи системи до неї необхідно підключити ваги в трьох технологічних точках:

Зважування вхідної сировини, а також введення технологічної програми по на вигляд (КРС, свинина і т. д.)

Зважування кісток або відходів виробництва в цілому.

Зважування м'яса після обробки, введення сорту і номера столу обробки.

Система автоматизованого обліку повністю контролює продуктивність конвеєрної лінії по виробленню м'яса за часом відносно кожного робочого місця та забезпечує формування звітів за зміну, неділю, місяць.

При додатковому обладнанні системи контролю необхідними пристроями, вона може виконувати наступні функції:

Діагностику роботи обладнання;

Контроль витрат води та електроенергії;

Контроль доступу персоналу в виробничий цех.

Інформаційні рівні системи функціонують паралельно та незалежно, чим забезпечується її «живучість» та виключається втрата даних при можливих відмовах. Оператор може спостерігати технологічний процес на персональному комп’ютері в зручному для аналізу  та сприйнятті вигляді.

Технічна характеристика

Довжина min, мм – 6500

Ширина транспортеру, мм – 984

Габарити робочого столу, мм – 1350х650

Стрічка гусенична пластмасова

Ширина стрічки, мм – 800

Швидкість транспортування, м/хв. – 2-12

Двигун:

Потужність, кВт – 1,1

Напруга, В – 380