Камери інтенсивного охолодження КІО

   Установка являє собою теплоізольовану охолоджуючу камеру, призначену для інтенсивного охолодження продуктів гарячого копчення і варених ковбас інтервальним душуванням та повітряним охолодженим потоком по заданим оператором технологіям, які вводяться в пам'ять системи управління.

Основною гідністю технології використання камер інтенсивного охолодження КІО є максимально швидке охолодження продукту, а також збільшення терміну зберігання за рахунок мінімального росту бактерій.

 

   Під час робочого процесу система управління МР-100 контролює роботу установки КІО і задані параметри температури в режимі порівняння заданих і фактичних величин. Під час роботи камери автоматично вибирається більш холодне повітря або зовні, або з приміщення, що оптимізує процес охолодження і енергозатрат.

 

   Під час попереднього охолодження продукт за звичай душується водою до досягнення 30°С. Для зручності роботи в камері КІО зроблений підлоговий злив. Потім проводиться охолодження без душування через нержавіючий повітроохолоджувач, який працює на фреоні.

 

   За рахунок інтенсивного в камерах КІО забезпечується максимально швидке проходження критичної зони температур, які сприяють розвитку мікроорганізмів, що призводять до значного збільшення терміну зберігання продукту та збереженню його кращих смакових якостей.