Універсальні коптильно-варильні установки DUCOMASTER

Призначення

 

Універсальні коптильно-варильні установки DUCOMASTER призначені для копчення, сушки та теплової обробки харчових продуктів згідно заданих технологій, введених в пам'ять системи управління. Установки DUCOMASTER з найвищою ефективністю виконають такі технологічні процеси, як: обсмажування, сушка, гаряче та холодне копчення, копчення по заданій вологості, а також варка продукту з мінімальними втратами ваги і забезпеченням високої стабільної якості продукту. Галузь застосування – виробництво м'ясних виробів, вироби із риби та других харчових виробів, в технологію котрих входять будь-які комбінації теплової обробки.

Конструктивні рішення та надійність

   Ефективність і надійність експлуатації установок DUCOMASTER обумовлюється використанням першокласних німецьких матеріалів та комплектуючих. Конструкція камер (цільнозварена або модульна),  виконана повністю з нержавіючої сталі, забезпечує високу міцність та герметичність. Теплоізольовані стіни дозволяють досягти максимальної економії енергоресурсів в процесі експлуатації установок DUCOMASTER. Стабільність роботи виконавчих механізмів камер є результатом використання пневмоприводової системи.

Індивідуальний підхід до кожного клієнта робить можливим розміщення та монтаж установок DUCOMASTER з урахуванням планування підприємства. В серійну модель входить установка автоматичної мийки камери. Завантаження проводиться на стандартних підлогових або підвісних рамах.

 

Обігрів:

   Електричний, газовий, паровий, комбінований.

Діапазон завданих температур в серійній камері DUCOMASTER – до 150°, а по спецзамовленню – до 250°С.

 

Висока продуктивність, мінімум технологічних втрат.

   Універсальні установкиDUCOMASTER оснащені замкнутою системою циркуляції диму – SMOKE, дозволяючою  виробляти копчення як в замкнутому, так і в проточному режимі. Вибір режиму копчення проводиться автоматично системою управління по параметру завданої допустимої вологи. Особливість даного принципу подачі диму являється зберігання високого відсотка виходу готової продукції при інтенсивному копченні, а також прискорення самого процесу копчення.

 

Програмне управління – стабільний показник якості продукції

   Система управління DUCOMASTER – це постійний та повний контроль параметрівтехнологічного процесу з виведенням на дисплей, а також на персональний комп’ютер технолога.

40 програм по 30 технологічних кроків кожна і управління технологічними процесами по температурі в центрі продукту дозволяють створити оптимальні режими термообробки в поєднанні з рівномірною циркуляцією повітропотоку в камері, забезпечуючи рівномірну обробку продукту. Параметри, що задаються в процесі програмування наступні:

найменування процесу;

тривалість процесу;

температура в середині камери;

температура в середині продукту;

Δt в режимі заощадження теплової обробки.

Розбіжність значення температури в середині продукту складає не більше 1°С. Самостійне програмування системи управління DUCOMASTER не викликає труднощів і не потребує особливих спеціальних навичок або знань. Контроль вологості здійснюється датчиком, встановленим в середині камери DUCOMASTER. Система управління також забезпечує режим автоматичної мийки.

Димогенератори

   Універсальні установки DUCOMASTER комплектуються на вибір двома типами димогенераторів: тирсовим або фрикціоним. Практичні переваги та привілеї:

Фрикційний димогенератор

низька температура димоутворення.

Генерований дим – дрібнодисперсний і має температуру на 3°С вище температури довкілля. Оскільки температура диму, отриманого таким чином, значно нижче температури диму при тлінні – створюються ідеальні умови для холодного копчення.

   Тирсовий димогенератор

концентрація та інтенсивність диму;

невибагливість до розміру фракції та виду використовуємої тирси (виключно – смолисті породи дерев, тирсовий пил);

скорочення часу копчення;

золотистий колір та апетитний аромат продукції.