Призначення
Універсальні коптильно-варильні установки DUCOMASTER призначені для копчення, сушки та теплової обробки харчових продуктів згідно заданих технологій, введених в пам'ять системи управління. Установки DUCOMASTER з найвищою ефективністю виконають такі технологічні процеси, як: обсмажування, сушка, гаряче та холодне копчення, копчення по заданій вологості, а також варка продукту з мінімальними втратами ваги і забезпеченням високої стабільної якості продукту. Галузь застосування – виробництво м'ясних виробів, вироби із риби та других харчових виробів, в технологію котрих входять будь-які комбінації теплової обробки.
Конструктивні рішення та надійність
Ефективність і надійність експлуатації установок DUCOMASTER обумовлюється використанням першокласних німецьких матеріалів та комплектуючих. Конструкція камер (цільнозварена або модульна), виконана повністю з нержавіючої сталі, забезпечує високу міцність та герметичність. Теплоізольовані стіни дозволяють досягти максимальної економії енергоресурсів в процесі експлуатації установок DUCOMASTER. Стабільність роботи виконавчих механізмів камер є результатом використання пневмоприводової системи.
Індивідуальний підхід до кожного клієнта робить можливим розміщення та монтаж установок DUCOMASTER з урахуванням планування підприємства. В серійну модель входить установка автоматичної мийки камери. Завантаження проводиться на стандартних підлогових або підвісних рамах.
Обігрів:
Електричний, газовий, паровий, комбінований.
Діапазон завданих температур в серійній камері DUCOMASTER – до 150°, а по спецзамовленню – до 250°С.
Висока продуктивність, мінімум технологічних втрат.
Універсальні установкиDUCOMASTER оснащені замкнутою системою циркуляції диму – SMOKE, дозволяючою виробляти копчення як в замкнутому, так і в проточному режимі. Вибір режиму копчення проводиться автоматично системою управління по параметру завданої допустимої вологи. Особливість даного принципу подачі диму являється зберігання високого відсотка виходу готової продукції при інтенсивному копченні, а також прискорення самого процесу копчення.
Програмне управління – стабільний показник якості продукції
Система управління DUCOMASTER – це постійний та повний контроль параметрівтехнологічного процесу з виведенням на дисплей, а також на персональний комп’ютер технолога.
40 програм по 30 технологічних кроків кожна і управління технологічними процесами по температурі в центрі продукту дозволяють створити оптимальні режими термообробки в поєднанні з рівномірною циркуляцією повітропотоку в камері, забезпечуючи рівномірну обробку продукту. Параметри, що задаються в процесі програмування наступні:
найменування процесу;
тривалість процесу;
температура в середині камери;
температура в середині продукту;
Δt в режимі заощадження теплової обробки.
Розбіжність значення температури в середині продукту складає не більше 1°С. Самостійне програмування системи управління DUCOMASTER не викликає труднощів і не потребує особливих спеціальних навичок або знань. Контроль вологості здійснюється датчиком, встановленим в середині камери DUCOMASTER. Система управління також забезпечує режим автоматичної мийки.
Димогенератори
Універсальні установки DUCOMASTER комплектуються на вибір двома типами димогенераторів: тирсовим або фрикціоним. Практичні переваги та привілеї:
Фрикційний димогенератор
низька температура димоутворення.
Генерований дим – дрібнодисперсний і має температуру на 3°С вище температури довкілля. Оскільки температура диму, отриманого таким чином, значно нижче температури диму при тлінні – створюються ідеальні умови для холодного копчення.
Тирсовий димогенератор
концентрація та інтенсивність диму;
невибагливість до розміру фракції та виду використовуємої тирси (виключно – смолисті породи дерев, тирсовий пил);
скорочення часу копчення;
золотистий колір та апетитний аромат продукції.